Οι τσίχλες κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ!


Εκατοντάδες εκατομμύρια κοστίζει ετησίως ο καθαρισμός των δρόμων από τις τσίχλες. Μόνο στη Ρώμη καταλήγουν κάθε μέρα στους δρόμους...
15.000 μαστίχες, σε ετήσια βάση ο αριθμός τους ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια.
Όπως αναφέρει η Deutche Welle πολλοί χρησιμοποιούν Cola, άλλοι βενζίνη ενώ υπάρχουν και εκείνοι που βάζουν τα παπούτσια τους... στην κατάψυξη για να μπορέσουν να βγάλουν τις κολλημένες τσίχλες. Μπορεί οι λύσεις αυτές να ενδείκνυνται για το σπίτι, αλλά για δρόμους και γενικότερα για δημόσιους χώρους σίγουρα όχι.
Το διαπίστωσαν πριν από λίγες ημέρες εθελοντές και υπάλληλοι του δήμου της Ρώμης που ανέλαβαν να καθαρίσουν την πλατεία Largo di Torre Argentina. 15.000 τσίχλες καταλήγουν κάθε μέρα στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας, 5,5 εκατομμύρια το χρόνο. Το κόστος απομάκρυνσης κάθε τσίχλας υπολογίζεται από το δήμο στο ένα ευρώ.
Στη Γερμανία το αντίστοιχο κόστος για τις πόλεις φτάνει το ένα δισ ευρώ. Πρόκειται για την εκτίμηση του Μάρκους Ζόνταγκ, ο οποίος ασχολήθηκε με το θέμα στη διπλωματική του εργασία. Για κάθε τετραγωνικό μέτρο απαιτούνται έως και 20 λεπτά ενώ το κόστος κυμαίνεται στα 15 ευρώ.
Το φτύσιμο της τσίχλας τιμωρείται πλέον στη Γερμανία. Όσοι πιάνονται καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο από 20 έως και 50 ευρώ. Πολύ υψηλότερα είναι τα πρόστιμα στην Πράγα ενώ στη Σιγκαπούρη, όπου η τσίχλα είχε απαγορευτεί για μεγάλο διάστημα, πωλείται σήμερα μόνον με συνταγή.

Πηγή  : pikri-sokolata.blogspot.com

 
Gossip Salon © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects