Κακοκαιρία με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους το Σαββατοκύριακο


Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα!
Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα ειναι οι ισχυροί άνεμοι που θα δημιουργήσουν προβλήματα...
στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Προσοχή και στη στεριά από κλαδιά που θα κοπούν από δέντρα, πινακίδες που θα φύγουν και γλάστρες που θα πέσουν.
Οπως προέβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός οι βροχές και οι μπόρες σήμερα είναι το πρελούδιο μιας αλλαγής του καιρού που θα συνεχιστεί αύριο με θυελλώδεις νοτιάδες που θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ και την κακοκαιρία την σοβαρή που θα ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στις παραθάλασσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Πιο αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Οι βροχές και οι μπόρες ξεκίνησαν από τα δυτικά και σιγά - σιγά θα πάνε ανατολικότερα. Το πρωί και μέχρι το μεσημέρι θα βρέχει
- στα Ιωάννινα
- στη Θεσσαλονίκη
- στην Αττικοβοιωτία
- στην Καβάλα
- στη Θράκη

Τις επόμενες ώρες και μέσα στο απόγευμα αυτές οι βροχές θα μεταφερθούν
- στο Αιγαίο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
- στα Δωδεκάνησα

Οι βροχές αυτές θα είναι παροδικές και μετά από λίγη ώρα θα βγει ήλιος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 εώς 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εώς 19 βαθμούς και στα νησιά από 12 εώς 19 βαθμούς. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη κυρίως στις νοτιότερες περιοχές των Κυθήρων, στις Κυκλάδες και μεταξύ Κρήτης και Ρόδου.

ΑΤΤΙΚΗ
Μετά τις πρωϊνές βροχές σιγά - σιγά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα βγει ήλιος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις θα φτάσουν τα 5 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εώς 18 βαθμούς κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε περισσότερες βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπου θα έχουμε και σποραδικές καταιγίδες έντονες κυρίως στην Κέρκυρα και την Ηπειρο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα συννεφιάσει, θα έχουμε λίγες βροχές αλλά και χιόνια στα βουνά της βόρειας χώρας. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού του Σαββάτου είναι οι πολύ δυνατοί κύριοι άνεμοι που θα φτάσουν τα 6 με 8 μποφόρ και στα πελάγη τα 9 μποφόρ, δυσκολεύοντας κατά πολύ τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και δημιουργώντας προβλήματα ακόμη και στις στεριές, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να κοπούν κλαδιά από δέντρα, κάποιες ταμπέλες να φύγουν ή κάποιες γλάστρες να πέσουν.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει λόγω των νοτιάδων σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί από 1εναν εώς 14 βαθμούς στα βόρεια, από 3 εώς 19 βαθμούς στα κεντρικά και από 10 εώς 20 βαθμούς στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά αλλά και αρκετά διαστήματα με ήλιο, νότιους - νοτιοδυτικούς ανέμους 7 με 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 εώς 18 βαθμούς κελσίου. Τη νύχτα όμως του Σαββάτου προς την Κυριακή περιμένουμε βροχές και στην Αττικοβοιωτία.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, βροχές και μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει άστατος καιρός με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί θα φτάσουν τα 7 μποφόρ από το βράδυ όμως θα πέσουν στα 5 με 6 μποφόρ και σιγά - σιγά θα εξασθενήσουν.

ΑΤΤΙΚΗ
Θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, με τον υδράργυρο από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου και ανέμους ασθενείς 3 με 4 μποφόρ αλλά τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες βροχές.

 Ισχυρή κακοκαιρία περιμένουμε σε όλη τη χώρα ουσιαστικά τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Αστατος θα είναι ο καιρός με αρκετές συννεφιές αλλά και ήλιο κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Σποραδικές συννεφιές περιμένουμε το πρωί κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από τη νύχτα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα βουνά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινομενα θα είναι κατά τόπους έντονα το απόγευμα της Δευτέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, βόρειοι - βορειονατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι - νοτιονατολικοί 4 με 6 μποφόρ αλλά σιγά - σιγά στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 11 βαθμούς, στα κενρικά από 1εναν εως 17 βαθμούς και στα νησιά από 10 εώς 18 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές αλλά και αρκετά διαστήματα με ήλιο, νοτιάδες που θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφορ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

ΤΡΙΤΗ
Περιμένουμε εκτεταμένη κακαιρία σε όλη τη χώρα και κυρίως στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά με βροχές και καταιγίδες και χιόνια ακόμη και στις νοτιότερες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Στα δυτικά, δηλαδή στο Ιόνιο, στην Ηπειρο, στην Αιταιλωακαρνανία, στη δυτική Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 και στο Ιόνιο ακόμα στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί από -2 εως 11 βαθμούς στα βόρεια, θα φτάσει τους 16 βαθμους στα κεντρικά και τους 18 βαθμούς στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε άστατο καιρο με αρκετή συννεφιά αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εώς 16 βαθμούς κελσίου.

Πηγή : sarotiko.blogspot.com

 
Gossip Salon © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects