Νέος σεισμός μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, καθησυχαστικοί οι επιστήμονες


Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3:33 τα ξημερώματα, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, η οποία έγινε αισθητή στην Κρήτη και ιδιαιτέρα στο Ηράκλειο.
Η δόνηση, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση σεισμολογικών Ινστιτούτων, ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών, ενώ το επίκεντρό της εντοπίστηκε 46 χλμ. νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι πρόκειται για μετασεισμό, μετά τη δόνηση των 5,3 βαθμών, την Πέμπτη.
Επίσης, υποστήριξε πως ο σεισμός δεν σχετίζεται με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου της Σαντορίνης.
Το ενδεχόμενο να σχετίζεται ο σεισμός με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου απέκλεισε και ο ηφαιστειολόγος και δόκτωρ ερευνητής του ΙΓΜΕ Γιώργος Βουγιουκαλάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Σαντορίνη.
Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο κ. Βουγιουκαλάκης είπε ότι «το ηφαίστειο βρίσκεται σε κατάσταση 'ελαφράς ανησυχίας'», αλλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός.
«Παρακολουθούμε να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Είναι συνηθισμένη αυτή η κατάσταση σε ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο» δήλωσε, σημειώνοντας ότι «οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν».

Πηγή : Newsroom ΔΟΛ

 
Gossip Salon © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects