Τραγωδία στην Ελβετία - Νεκρά 22 παιδιά σε τροχαίο


Τουλάχιστον 28 νεκροί, εκ των οποίων 22 μαθητές, και 24 τραυματίες, επίσης μαθητές, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος με βελγικό λεωφορείο που σημειώθηκε αργά την νύχτα της Τρίτης στο Βαλέ της Ελβετίας, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, σύμφωνα με την ελβετική αστυνομία.


Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι περισσότεροι μαθητές ήταν ηλικίας περίπου 12 ετών και το λεωφορείο ήταν κατά το 1/3 μισθωμένο από χριστιανικό σύλλογο.


Ελβετίδα δημοσιογράφος δήλωσε στο BBC ότι στην σήραγγα δεν υπήρχε αυξημένη κυκλοφορία την ώρα του δυστυχήματος και ότι οι συνθήκες για οδήγηση ήταν κανονικές.
Οι μαθητές των δύο σχολικών τάξεων - που κατάγονταν από τις πόλεις της Φλάνδρας, Λόμελ και Χέβερλεε- επέστρεφαν στην χώρα τους τους μετά από μία εβδομάδα διακοπών για σκι στο Βαλ ντ' Ανιβιέρ, στις ελβετικές Άλπεις.
Ηδη έχει δημιουργηθεί τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τις οικογένειες και πολλοί από τους γονείς των θυμάτων αναμένεται να φτάσουν σύντομα στην Ελβετία.

Πηγή : ethnos.gr

 
Gossip Salon © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects