Αναζητούν τους συμμαθητές τους που χάθηκαν...


Με ένα ένα μεγάλο "γιατί" να τους βασανίζει - και μερικοί αγωνιώντας ακόμα για την τύχη των παιδιών τους -, οι γονείς των θυμάτων του τραγικού τροχαίου στην Ελβετία που στοίχισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους, εκ των οποίων 22 παιδιά από το Βέλγιο, μετέβησαν στη χώρα με αεροσκάφος της βελγικής αεροπορίας.

Οι συγγενείς των θυμάτων καλούνται να αναγνωρίσουν τις σορούς, πριν επαναπατριστούν.

Συνολικά, 24 μαθητές τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, ενώ τρεις βρίσκονται "σε κωματώδη κατάσταση"σε νοσοκομείο της Λωζάννης, με τους γιατρούς να δηλώνουν ανήσυχοι.

Όπως δήλωσε ένας γιατρός, τα παιδιά που νοσηλεύονται ρωτούν για τους συμμαθητές τους, ωστόσο το ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί να τους δώσει οποιαδήποτε πληροφορία, καθώς δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί οι μαθητές που σκοτώθηκαν.

Όπως ανέφερε, ομάδα ψυχολόγων βρίσκεται στο πλευρό τους, καθώς "σιγά-σιγά καταλαβαίνουν ότι πολλοί από τους φίλους τους δεν επέζησαν και αυτό είναι πολύ τραυματικό".

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα, δηλώνοντας ότι "δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω τον πόνο".

Αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας

Το μοιραίο πούλμαν, στο οποίο επέβαιναν 52 άτομα, ήταν ένα από τα τρία, με τα οποία επέστρεφαν στο Βέλγιο οι μαθητές δύο σχολικών τάξεων έπειτα από πολυήμερη εκδρομή στα χιόνια.

Το όχημα προσέκρουσε στο κράσπεδο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε και στη συνέχεια έπεσε με όλη του τη φόρα επάνω στο τοίχωμα της σήραγγας.

Η μετωπική σύγκρουση ήταν εξαιρετικά σφοδρή. Το μπροστινό μέρος του λεωφορείου καταστράφηκε, παγιδεύοντας πολλούς από τους επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με την ελβετική εισαγγελία, το λεωφορείο δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, τα παιδιά φορούσαν ζώνες ασφαλείας στα καθίσματά τους, ενώ επιβεβαιώθηκε επίσης ότι στο δυστύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα.

Οι Αρχές, λοιπόν, διερευνούν τρεις εκδοχές για τα αίτια του δυστυχήματος: ένα τεχνικό πρόβλημα στο λεωφορείο, ένα πρόβλημα υγείας του οδηγού ή ένα ανθρώπινο σφάλμα.

Πηγή : nooz.gr

 
Gossip Salon © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects