"Ζήτημα Ψυχής" : ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ !


Εριφύλη Σαμάνου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας


                                                ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ!

Γνωρίζουμε στις μέρες μας πια πως καθε αλλαγή στη βιολογική μας κατάσταση συνοδεύεται απο μια ανάλογη αλλαγή στην αντίστοιχη διανοητική και συναισθηματική μας κατάσταση(συνειδητά ή ασυνείδητα). Αντίστροφα, κάθε αλλαγή στη ψυχική μας κατάσταση συνοδεύεται απο μια ανάλογη αλλαγή στη βιολογική μας κατάσταση. Η ψυχοσωματική ενότητα είναι πια γεγονός.

Ας δούμε λοιπόν ποιες σωματικές μεταβολές συνοδεύουν τις συγκινήσεις και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο ψυχικό και στο βιολογικό, το μέσο δηλαδή δια του οποίου η ψυχή ή ο νούς επηρεάζει το σώμα...

Το 1912 έχουμε τις πρώτες περιγραφές από Αμερικανούς ψυχοφυσιολόγους σύμφωνα με τους οποίους τα μέρη του ανθρώπινου οργανισμού που μπορεί να προσβάλλονται λόγω άσχημης ψυχολογικής κατάστασης είναι τα εξής.

Α) Καρδιαγγειακό σύστημα Β) Αναπνευστικό σύστημα Γ) Μυικό σύστημα Δ)Δερματικό σύστημα Ε) Πεπτικό σύστημα ΣΤ) Αιματολογικό σύστημα και Ζ) Ορμονικό σύστημα.

Οι ψυχολογικές αντιδράσεις που συνοδεύουν τις συγκινήσεις αποτελούν την έκφραση της λειτουργικής ενότητας του οργανισμού και είναι απόλυτα φυσιολογικές όταν παραμένουν κάτω από τον έλεγχο των αυτορυθμιστικών μηχανισμών του οργανισμού. Όταν όμως οι συγκινήσεις αυτές είναι συνεχείς τότε μπορεί να εμφανιστούν διαταραχές διαφόρων συστημάτων, οι ονομαζόμενες νευροφυτικές διαταραχές οι οποίες αν συνεχιστούν για μεγάλο διάστημα οδηγούν σε βλάβη του ιδίου του οργάνου.

Βάση των παραπάνω καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η ψυχική ισορροπία για τον άνθρωπο διότι με απλά λόγια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγιή παθολογία του. Η λύση ή αν θέλετε η θεραπεία βρίσκεται στην εκπαίδευση του ατόμου ελέγχοντας τις ψυχοφυσιολογικές του αντιδράσεις όπως και τις νοητικές, συγκινησιακές διεργασίες που τον οδηγούν στο άγχος, τη στεναχώρια, τη λύπη, το θυμό που σίγουρα αποτελούν το ψυχικό αίτιο εμφάνισης ασθενειών.

Αγαπητοί αναγνώστες, μιας και όλα παίζονται στο μυαλό πρέπει να γνωρίζουμε οτι μπορούμε να αποφύγουμε σημαντικές παθήσεις κάνοντας ένα απλό αλλά καθοριστικό βήμα σε ένα ταξίδι μαγευτικό και προκλητικό... έλεγχος του νου, αυτογνωσία, ψυχοθεραπεία... Σας καλοσορίζω στα ζητήματα ψυχής!

τηλ. επικοινωνίας με την Κ.Εριφύλη Σαμάνου
6970661733

 
Gossip Salon © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects