Θέλουν να χρεώνουν πιο πολύ τους υπέρβαρους στις πτήσεις!


Η (άκρως ρατσιστική) ιδέα ανήκει στον πρώην οικονομολόγο της αυστραλιανής αεροπορικής Qantas, Τόνι Γουέμπερ. Μόνο που έσπευσαν να την υιοθετήσουν αμέσως κι άλλοι οικονομολόγοι. Και δεν αποκλείεται άμεσα οι παχύσαρκοι άνθρωποι να πληρώνουν έξτρα για να ταξιδεύουν αεροπορικώς!
"Οι υπέρβαροι θα πρέπει να πληρώνουν έξτρα. Όπως ακριβώς γίνεται και με τις υπέρβαρες αποσκευές", υποστηρίζει ο Γουέμπερ, λέγοντας ότι το βάρος ενός αεροσκάφους καθορίζει και την ποσότητα των καυσίμων που καίει.
"Το κόστος των καυσίμων έχει εκτιναχτεί στα ύψη και οι αεροπορικές εταιρίες για να το καλύψουν θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων τους", είπε, αλλά δε σταμάτησε εκεί! «Η παχυσαρκία "τρώει" τα κέρδη των εταιρειών» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως κατά μέσο όρο το βάρος ενός επιβάτη έχει αυξηθεί από 59 κιλά το 1926, στα 85 κιλά σήμερα.
Λόγω της αύξησης του βάρους αυτού μια πτήση από την Αυστραλία στο Λονδίνο χρειάζεται έξτρα καύσιμα, το συνολικό κόστος των οποίων μπορεί να φτάσει στο ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως.
Πάντως οι αεροπορικές εταιρίες είπαν πως για την ώρα δεν είναι στις προθέσεις τους να χρεώνουν έξτρα τους υπέρβαρους

Πηγή : newsit

 
Gossip Salon © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects