Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ των Οσκαρ


Οπως κάθε χρόνο, τα βραβεία των κριτικών αλλά και οι Χρυσές Σφαίρες αποτελούν την καλύτερη πρόγευση για τα επερχόμενα Οσκαρ. Φέτος οι κριτικοί επέλεξαν την ασπρόμαυρη γαλλική βουβή ταινία «The Artist». Η ταινία του Μισέλ Χαζαναβίσιους απέσπασε τρεις Χρυσές Σφαίρες, αυτή της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ, της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε κωμωδία ή μιούζικαλ για τον Ζαν Ντεζαρντέν και μουσικής για τον Λουντοβίκ Μπουρσέ.
Οι «Απόγονοι» του Aλεξάντερ Πέιν φαίνεται ότι θα πάρουν και αυτοί τα πάνω τους μετά την ομολογουμένως πολύ δυνατή ερμηνεία του Τζορτζ Κλούνει και είναι μια δυνατή υποψηφιότητα για τα Οσκαρ. Καλός οιωνός το γεγονός ότι ο Κλούνει τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε δραματική ταινία.
Φυσικά η «Σιδηρά Κυρία» με την ανεπανάληπτη ερμηνεία της Μέριλ Στριπ είναι το φαβορί για τον πρώτο γυναικείο ρόλο. Μια ακόμα θηλυκή ερμηνεία άξια προσοχής στο φιλμ «Επτά μέρες με τη Μέριλιν», είναι η Μισέλ Γουίλιαμς που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.
Η Μέριλ Στριπ απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα για την εκπληκτική ερμηνεία της ως «Σιδηρά κυρία» της Φιλίντα Λόιντ, ενώ η Μισέλ Γουίλιαμς, ως Μέριλν Μονρόε απέσπασε την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε κωμωδία ως μιούζικαλ.
O Γούντι Άλεν και το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» που κέρδισαν κοινό και κριτικούς ενδέχεται να αποσπάσουν κι αυτά κάποια βραβεία στα Οσκαρ. Ο Άλεν τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου για την ταινία του «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» , ενώ ο Μάρτιν Σκορσέζε έφυγε με τον τίτλο του καλύτερου σκηνοθέτη για την ταινία «Hugo». Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επίσης έμεινε ευχαριστημένος αφού η περιπέτεια του Τεντεν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα των κινουμένων σχεδίων.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ταινία «The Help» που διαπραγματεύεται την ζωή του έγχρωμου υπηρετικού προσωπικού του Αμερικάνικου Νότου την δεκαετία του ‘60. Με τη φιλελεύθερη θεματική του, το φιλμ αναμένεται να κερδίσει το κατεστημένο του Χόλιγουντ που κυριαρχείται από Δημοκρατικούς.

Πηγή : skai.gr

 
Gossip Salon © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects